<rt id="agao0"><progress id="agao0"><span id="agao0"></span></progress></rt>

    <nav id="agao0"><u id="agao0"><sup id="agao0"></sup></u></nav>
    <ruby id="agao0"></ruby><output id="agao0"><noframes id="agao0"></noframes></output>
    1. <thead id="agao0"><label id="agao0"></label></thead>
      <address id="agao0"><del id="agao0"></del></address>
    2. <s id="agao0"><table id="agao0"><noscript id="agao0"></noscript></table></s>

      <s id="agao0"></s>

      2015.06.13 CET4四級真題答案(卷一,滬江)

      聽力真題

      Short conversations

      1.
      W: I’m going to give up playing chess. I lost again today.
      M: Just because you lost? Is that any reason to quit?
      Q: What does the man imply?

      2.
      M: Do you know Sally’s new address? She’s got some mail here, and I’d like to forward it to her.
      W: Well, we’ve not been in touch for quite a while. Let’s see. Mary should know it.
      Q: What does the woman mean?

      3.
      W: I missed classes this morning. Could you please lend me your notes?
      M: My notes? You’ve never see my handwriting, have you?
      Q: What does the man imply?

      4.
      M: I’m taking my girlfriend to the fancy new restaurant for her birthday tonight.
      W: I went there last weekend, I found it rather disappointing.
      Q: What does the woman mean?

      5.
      W: Winter is over at last. Time to put away my gloves and boots.
      M: I’ve been waiting for this for months.
      Q: What does the man mean?

      6.
      W: Thank you for bringing the books back.
      M: I thought you need them over the weekend. Many thanks for letting me use them.
      Q: What do we learn from the conversation?

      7.
      W: Are you working flexible hours?
      M: No, I’m not. The weather today is so nice, so I decided to walk to work, and that meant I had to leave an hour earlier than usual.
      Q: What did the man decided to do?

      8.
      W: Our plane has been circling for a long time. Why the delay?
      M: The airport is closed for a while this morning, and things are still not back to normal.

      Q: What does the man mean?

      Long conversation

      長對話一

      Woman: Morning, this is TGC!
      Man: Good morning, Walter Barry here, calling from London. Could I speak to Mr. Grand, please?
      Woman: Who’s calling, please?
      Man: Walter Barry, from London.
      Woman: What is it about, please?
      Man: Well, I understand that your company has a chemical processing plant. My own company LCP, Liquid Control Products, is a leader in safety from leaks in the field of chemical processing. I’d like to speak to Mr. Grand to discuss ways in which we could help TGC to protect itself from such problems and save money at the same time.
      Woman: Yes, I see. Well, Mr. Grand is not available just now.
      Man: Can you tell me when I could reach him?
      Woman: He’s very busy for the next few days. Then he’ll be away in New York. So it’s difficult to give you a time.
      Man: Could I speak to someone else, perhaps?
      Woman: Who, in particular?
      Man: A colleague, for example?
      Woman: You are speaking to his personal assistance. I can deal with calls for Mr. Grand.
      Man: Yes, well, could I ring him tomorrow?
      Woman: No, I’m sorry, he won’t be free tomorrow. Listen, let me suggest something. You send us details of your products and services, together with references from other companies. And then we’ll contact you.
      Man: Yes, that’s very kind of you. I have your address.
      Woman: Very good, Mr…?
      Man: Barry. Walter Barry, from LCP in London.
      Woman: Right, Mr. Barry. We look forward to hearing from you.
      Man: Thank you, goodbye.
      Woman: Bye.

      9. What do we learn about the woman’s company?
      10. What do we learn about the man?
      11. What’s the woman’s position in her company?
      12. What does the woman suggest the man do?

      Long conversation

      長對話二

      Man: Miss Yamada, did you ever think that you would find yourself living and working in the western world?
      Woman: No, not really, although I’ve always listened to recordings of great orchestras from Europe.
      Man: So you enjoyed classical music even when you were very young?
      Woman: Oh, yes. I was an only child.
      Man: You were born in 1955, is that right?
      Woman: Yes, I began violin lessons at school when I was 6.
      Man: As young as that, did you like it?
      Woman: Oh, yes, very much.
      Man: When did you first play on your own? I mean, when did you give your first performance?
      Woman: I think I was 8…? No, Nine. I just had my birthday a week before, and my father had bought me a new violin. I played a small piece at the school concert.
      Man: Did you know then that you would become a professional violinist?
      Woman: Yes, I think so. I enjoy playing the violin very much, and I didn’t mind practicing, sometimes three or four hours a day.
      Man: And when did you first come to Europe?
      Woman: I was very lucky. When I was fifteen, I won a scholarship to a college in Paris. That was for a three-year course.
      Man: How did your parents feel about that?
      Woman: I think they were pleased and worried at the same time. It was the chance of a lifetime. But of course I would be thousands of miles from home. Anyway, I studied in Paris for three years and then went back to Tokyo.

      13. What do we know about the woman before she went to Europe?
      14. What does the woman say about her music experience?
      15. What does the woman say about her study in Paris?

      Spot Dictation

      Looking at the basic biology systems, the world is not doing very well. Yet economic indicators show the world is prospering. Despite a slow start at the beginning of the eighties, global economic output increased by more than a fifth during the decade. The economy grew, trade increased, and millions of new jobs were created. How can biological indicators show the opposite of economic indicators?

      The answer is that the economic indicators have a basic fault: they show no difference between resources uses that sustain progress and those uses that will hurt it. The main measure of economic progress is the gross national product (GNP). In simple terms, this totals the value of all goods and services produced and subtracts loss in value of factories and equipment. Developed a half-century ago, GNP helped establish a common way among countries of measuring change in economic output. For some time, this seemed to work reasonably well, but serious weakness are now appearing. As indicated earlier, GNP includes loss in value of factories and equipment, but it does not take into account the loss of natural resources, including nonrenewable resources such as oil or renewable resources such as forests.

      This basic fault can produce a misleading sense of national economic health. According to GNP, for example, countries that overcut forest actually do better than those that preserve their forest. The trees cut down are counted as income but no subtraction is made for using up the forests.

      Passage One

      What makes a person famous? This is a mystery that many people have carefully thought about. All kinds of myths surround the lives of well-known people.

      Most people are familiar with the works of William Shakespeare, one of the greatest English writers of the 16th and 17th centuries. Yet how many know Shakespeare the person, the man behind the works?

      After centuries of research, scholars are still trying to discover Shakespeare's personal history. It is not easily found in his writings. Authors of the time could not protect their works. An acting company, for example, could change a play if they wanted to. Nowadays, writers have copyrights that protect their work.

      Many myths arose about Shakespeare. Some said he had no formal education. Others believe that he began his career by tending the horses of wealthy men. All of these myths are interesting, but are they true? Probably not. Shakespeare's father was a respected man in Stratford-on-Avon, a member of the town council. He sent young William to grammar school. Most people of Elizabethan times did not continue beyond grammar school; so, Shakespeare did have, at least, an average education.

      Some parts of Shakespeare's life will always remain unknown. The Great London Fire of l666 burned many important documents that could have been a source of clues. We will always be left with many questions and few facts.

      Question 16 What does the speaker say about William Shakespeare?
      Question 17 What do we learn about Shakespeare's father?
      Question 18 Why does the speaker say parts of Shakespeare's life will remain a mystery?

      Passage Two
      Wherever you go and for whatever reason, it's important to be safe. While the majority of people you will meet when travelling are sure to be friendly and welcoming, there are dangers-theft being the most common.

      Just as in your home country, do not expect everyone you meet to be friendly and helpful. It's important to prepare for your trip in advance and to take precautions while you are travelling. As you prepare for your trip, make sure you have the right paperwork. You don't want to get to your destination only to find you have the wrong visa, or worse, that your passport isn't valid any more. Also, make sure you travel with proper medical insurance, so that if you are sick or injured during your travels, you will be able to get treatment. If you want to drive while you are abroad, make sure you have an international driver's license.

      When you get to your destination, use official transport. Always go to bus and taxi stands. Don't accept rides from strangers who offer you a lift. If there is no meter in the taxi, agree on a price before you get in. If you prefer to stay in cheap hotels while travelling, make sure you can lock the door of your room from the inside. Finally, remember to smile. It's the friendliest and most sincere form of communication, and is sure to be understood in any part of the world!

      Question 19 What is mentioned as a most common danger when people go travelling abroad?
      Question 20 What is the most important thing to do when you prepare for your trip abroad?
      Question 21 What does the speaker suggest you do when you arrive at your destination?

      Passage 3

      The British are supposed to be famous for laughing at themselves, but even their sense of humour has a limit, as the British retailer Gerald Ratner found out to his cost. When Ratner took over his father's chain of 130 jewelry shops in 1984, he introduced a very clear company policy. He decided that his shops should sell down market products at the lowest possible prices. It was a great success. The British public loved his cheap gold earrings and his tasteless silver ornaments. By 1991, Ratner's company had 2,400 shops and it was worth over 680 million pounds. But in April of that year, Gerald Ratner made a big mistake. At a big meeting of top British businesspeople, he suited up and explained the secret of his success. People say "How can we sell our goods for such a low price?" I say "Because they are absolute rubbish." His audience roared with laughter. But the British newspapers and the British public were not so amused. People felt insulted and stayed away from Ratner's shops. Sales fell and 6 months after his speech, Ratner's share price had fallen by 42%. The following year, things got worse and Gerald Ratner was forced to resign. By the end of 1992, he lost his company, his career and his house. Even worse, 25,000 of his employees had lost their jobs. It had been a very expensive joke.

      Question 22 What did Gerald Ratner decide to do when he took over his father's shops?
      Question 23 On what occasion did Gerald Ratner explained the secret of his success?
      Question 24 How did people feel when they leaned of Gerald Ratner's remarks?
      Question 25 What does the story of Gerald Ratner suggest?

      答案匯總部分

      寫作答案

      The Impact of Mobile Phone Use on Education

      The presented picture reflects a common trend in the way people are educated nowadays. In this picture, the mother is going to walk her son to school. But according to the son, he doesn’t really need to go to school since the phone in his hand already knows everything. The picture reveals the impact of mobile phone use on education.

      Can mobile phone replace traditional class in school? I don’t think so. First of all, students can develop their own way and habit of learning under the guidance of the teachers, which can benefit their life-long learning. Secondly, every subject of education in school is systematic, such as Chinese, mathematics, science and philosophy. Education should not be considered as information fragments that we randomly collect on the mobile phones. Last but not least, students can have exact face-to-face communication with their teachers and classmates, which will help to cultivate their communicative abilities.

      In conclusion, mobile phone use is a convenient way of obtaining information, but it is still necessary that we attend school to get formal education.

      聽力答案

      短對話【答案】

      1. A. The woman should go on playing chess.
      2. D. Mary probably knows Sally’s new address.
      3. B. His notes are not easy to read.
      4. D. The man had better choose another restaurant.
      5. C. He has been looking forward to spring.
      6. B. The man appreciates the woman’s help.
      7. B. Go to work on foot.
      8. A. Temporary closing has disturbed the airport’s operation.

      短對話【點評】

      【總評】:8 個短對話總體來說比以往四級聽力要難,推理判斷題居多,而且今年的聽力原文中更傾向于接近真實生活,出現了口語中的省略現象。

      1. 主要考查的是推理判斷的能力。
      本題的關鍵在于聽懂反問句和反問的語調。男士說:“Is that any reason to quit? 這能是你放棄的理由嗎?”反問語氣表肯定!換句話說,男士的建議是你應該好好繼續下棋。

      2. 主要考查抓聽細節的能力。
      本題的關鍵在于聽到細節“Mary should know it. ”男士說自己手邊有一堆Sally的信件需要寄給她,所以需要知道她的地址。女士說自己很久沒跟Sally聯系了,但是結尾說了一句:“Mary應該知道地址。”

      3. 主要考查的是推理判斷的能力。
      這道題同樣是一個反義疑問句,表達肯定意思。關鍵聽到男士的那句:“You’ve never see my handwriting, have you?”“你從沒看過我的筆跡吧?”話外音可以推理出來就是:我的筆跡很難認,你肯定看不出來我寫的是什么筆記。

      4. 主要考查的是推理能力。
      男士說我今晚要帶女朋友去新開的漂亮飯店過生日。女士說我上周去過,太讓我失望了。言外之意就是建議男士不要去這家飯館了。

      5. 主要考查的是抓聽細節和推理判斷的能力。
      本題首先聽到女士開頭說的:“冬天終于結束了。”和男士結尾說:“我等了好幾個月了啊。”顯然是男士非常期待冬天快點結束,春天快點到來。

      6. 主要考查的是抓聽細節能力。
      關鍵聽到男士說的那句:Many thanks for letting me use them. 太感謝你讓我看他們了。thank和選項中的appreciate為同義詞。

      7. 主要考查的是抓聽細節能力。
      本題是典型的動作判斷題。通過選項全是動詞短語就可判斷應該抓聽動詞。而本題最關鍵的是細節:I decided to walk to work.和選項中的Go on foot. 為同義表達。

      8. 主要考查的是抓聽細節的能力
      本題關鍵是聽到男士的話:男士說今早機場關閉了一段時間了,而且仍然沒恢復正常。其中的closed for a while和選項中的Temporary closing同義。

      長對話一
      9. C. It has a chemical processing plant.
      10. D. He’s a salesman.
      11. C. Mr. Grand’s personal assistance.
      12. B. Provide details of their products and services.

      長對話二
      13. A. She listened to recordings of many European orchestras.
      14. D. She began taking violin lessons as a small child.
      15. A. It was the chance of a lifetime.

      長對話 點評

      【總評】
      今年的長對話沿襲了近年來四級聽力的風格,一篇是工作相關類;一篇是正式訪談類。

      長對話一:
      主要講了一位化學產品公司的推銷員想要向其他公司推薦自家公司產品的過程。 對話開頭男士先表明自己的身份和想要推薦產品的意圖,但遇到的問題是男士需要找的Mr. Grand非常忙,沒空處理這件事。女士作為Mr. Grand的助理開始處理,問題的最終解決是要求男士提供自己家產品的詳細介紹郵寄過來。

      這是典型四級聽力工作類長對話的模式:先工作方面的介紹,然后談到工作中遇到的問題,最后是問題的解決。分別設置了這3個考點。相對而言,工作類考題比較難的地方在于部分詞匯會造成干擾:例如,公司名Liquid Control Products,chemical processing, personal assistance, reference等,但除了personal assistance直接與考點相關外,其他單詞沒聽懂考生也應完全不糾結。而personal assistance在選項中為所聽即所得。

      因此,總體而言,這篇長對話與往年難度持平。

      長對話二:
      本篇長對話作為正式訪談類的聽力,一開始采訪人從女士是否想過會在西方社會圈生活和工作作為切入點進行了一個熱身;緊接著,女士回答自己一直對歐洲的音樂有所關注,采訪人就順著這個點提到女士目前作為專業小提琴演奏家職業相關的情況,從而提到女士最早來到歐洲的原因是獲得巴黎獎學金留學的機會。

      長對話二非常簡單,基本上沒有生詞,結合日常生活經驗也可以比較順理成章地理解一位亞洲日本小提琴家的成長之路:年幼開始學琴,從小對音樂有研究,有過歐洲留學經歷,最終進入歐洲社會圈。

      短文1答案

      16. B) His personal history is little known.
      17. D) He was a member of the town council.
      18. C) Possible sources of clues about him were lost in a fire.

      短文2答案

      19. A) Theft.
      20. B) Have the right documents.
      21. B) Use official transport.

      短文1&2 點評

      Passage One

      16. What does the speaker say about William Shakespeare?
      答案:B) His personal history is little known.
      【點評】本題考查事實細節。文章中作者先提出“有多少人了解莎士比亞本人”的問題,接著指出各學者經過幾個世紀的研究之后,仍然在不斷探索發現他的個人史。由此可知,莎士比亞的個人史很少有人知道。

      17. What do we learn about Shakespeare's father?
      答案:D) He was a member of the town council.
      【點評】本題考查事實細節。文章中提到莎士比亞的父親受人尊敬,是Stratford-on-Avon鎮議會的一名成員。選項a member of the town council與原文完全對應。

      18. Why does the speaker say parts of Shakespeare's life will remain a mystery?
      答案:C) Possible sources of clues about him were lost in a fire.
      【點評】本題考查事實細節。文章中提到莎士比亞一部分的生活將永遠不為人所知。因為1666年倫敦的一場大火把很多重要文件燒毀了,而這些本來可能是了解莎士比亞的重要線索。所以答案選擇Possible sources of clues about him were lost in a fire。

      Passage Two

      19. What is mentioned as a most common danger when people go travelling abroad?
      答案:A) Theft.
      【點評】本題考查事實細節。原文開篇就提到人們在外出旅游時會遇到很多危險,而其中最為常見的就是盜竊。根據所聽即所得,可選出正確答案。

      20. What is the most important thing to do when you prepare for your trip abroad?
      答案:B) Have the right documents.
      【點評】本題考查事實細節。原文中提到在準備出國旅游時,一定要確保文件正確,避免出現簽證錯誤、過期護照等情況。因此答案應選正確的文件。選項中的documents與文中的paperwork對應。

      21. What does the speaker suggest you do when you arrive at your destination?
      答案:B) Use official transport.
      【點評】文章最后提到,到達目的地后要選擇乘坐正式的交通工具,不要搭乘陌生人的車。選項use official transport和文中完全一致,所聽即所得可得出答案。

      短文3答案

      22. C) Sell inexpensive products.
      23. A) At a meeting of top British businesspeople.
      24. D) Insulted.
      25. B) There should be a limit to one's sense of humour.

      聽力填空答案

      26. prospering
      27. decade
      28. opposite
      29. sustain
      30. In simple terms
      31. establish
      32. reasonably
      33. take into account
      34. misleading
      35. using up

      閱讀答案

      選詞填空答案

      36. H. passively
      37. F. harmful
      38. I. previously
      39. L. surfing
      40. C. decade
      41. A. climbed
      42. G. outcomes
      43. E. effective
      44. B. consume
      45. D. determine

      長篇閱讀答案
      46. F
      47. B
      48. M
      49. C
      50. E
      51. Q
      52. G
      53. P
      54. J
      55. D

      題干:
      46. Some professionals in education are collecting signatures to voice their opposition to automated essay grading.
      47. Using software to grade students’ essays saves teachers time for other work.
      48. The Hewlett contests aim at improving essay grading software.
      49. Though the automated grading system is widely used in multiple-choice tests, automated essay grading is still criticized by many educators.
      50. Some people don’t believe the software grading system can do as good a job as human graders.
      51. Critics of automated essay scoring do not seem to know the true realities in less famous universities.
      52. Critics argue many important aspects of effective writing cannot be measured by computer rating programs.
      53. As class size grows, most teachers are unable to give students valuable comments as to how to improve their writing.
      54. The automated assessment technology is sometimes used to double check the work of human graders.
      55. Students find instant feedback helps improve their learning considerably.

      Passage One
      56. D – People with no college degree do not easily find work.
      57. B – A rapid technological advance
      58. A – Economic growth will slow down
      59. C – Even wealthy people must work longer to live comfortably in retirement.
      60. D – Skills are highly valued regardless of age.

      Passage Two
      61. C – The decline of the grain yield growth.
      62. A – Their self-sufficiency is vital to the stability of world food markets.
      63. D – They force more on the increase of animal feed than food grains.
      64. D – The world will be able to feed its population without increasing farmland.
      65. B – It is based on a doubtful assumption.

      翻譯答案

      在西方人心目中,和中國聯系最為密切的基本食物是大米。長期以來,大米在中國人的飲食中占據很重要的地位,以至于有諺語說“巧婦難為無米之炊”。中國南方大多數種植水稻,人們通常以大米為食;而華北大部分地區因為過于寒冷或過于干燥,無法種植水稻,那里的主要作物是小麥。在中國,有些人用面粉做面包,但大多數人用面粉做饅頭和面條。

      In the mind of Westerners, Chinese people have the closest connection to rice, basic food for the Chinese. For a long time, rice occupies a very important position in the Chinese diet. There is even a saying that "even a clever housewife cannot cook a meal without rice". People in south China plant and live on rice, while people in the most parts of North China cannot plant rice due to excessively dry and cold weather. The main crop there is wheat. In China, some people use flour to bake bread, while most people make steamed bread and noodles with flour.

      點評:
      1. 詞匯點評:本篇翻譯中國特有的詞匯考查較多,比如大米和水稻(rice)、小麥(wheat)、面粉(flour)、饅頭(steamed bread)、面條(noodles)。

      2. 諺語考察:這是今年最難的一句話,因為上下文限制,最恰當的翻譯必須翻出rice,這就意味著不能意譯,但是“巧婦”的處理需要稍加解釋(clever housewife)。

      3. 語法考查:最高級、無主句、對比關系(兩處)等考察也是年年必考,同學們備考時這些語法點要多加練習。

      版權所有:英語四級考試網 www.www.f5815.com,轉載請注明來源。

      久久这里的只有是精品23